vrijdag 27 oktober 2017

Baarle


Baarle

Start : 2 Sportlaan Baarle-Nassau, Noord-Brabant
Afstand : 6 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS :
In het centrum van Baarle geldt binnen de blauwe zone kort parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is verplicht binnen de blauwe zone, ook wel parkeerschijfzone genoemd. Het parkeren is beperkt tot maximaal 2 uur. De parkeerschijfregeling geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.

DE ROUTE :

65-63-64-79-86-80-88-89-87-54-65

--Baarle: een bezoek meer dan waard
Baarle ligt in een mooie groene omgeving. Een prima plek dus om eens lekker te gaan wandelen, fietsen of op een andere sportieve manier de omgeving eens te verkennen. Daarnaast biedt Baarle de winkelliefhebber veel mogelijkheden. Er is een groot winkelaanbod dat varieert van kleding-, antiek- tot ‘snuffel’winkel. Ook de inwendige mens komt in Baarle zeker aan zijn trekken. Dat het in Baarle iedere zondag koopzondag is draagt hier zeker aan bij!
Laat u dus verleiden tot een bezoekje aan dit merkwaardige dorp. Hieronder vindt u alvast een handgreep uit de vele bezienswaardige plekjes en aardigheden. Daarnaast biedt Baarle voor de musealiefhebber het indrukwekkende kathedrale kaarsenmuseum en de uitgebreide erfgoedcollectie van museum Vergane Glorie.

--Sint Salvatorkapel
Rond deze Kapel van Nijhoven, met zijn muurschilderingen en Lourdesgrot ligt een bidtuin als oase van rust en groen tussen oude bomen. De gerestaureerde beeldengroepen van de Kruisweg die de lijdensweg van Jezus uitbeelden, de Zeven Smarten en de Vijf geheimen, roepen bij velen nostalgische herinneringen op aan vervlogen tijden.

--huis met twee huisnummers
huis op Loveren
In Baarle geldt voor de inwoners de voordeurregel. Deze houdt in dat de plaats van de voordeur bepaalt in welke gemeente de bewoners van het pand zijn ingeschreven, en in welk land men zich bij de nutsvoorzieningen (telefoon en elektriciteit) aansluit. In welk land de voordeur zich bevindt, ziet u aangegeven op de huisnummerbordjes met de nationale driekleur. Op Loveren vindt u een woning met twee huisnummers: het Belgische nummer 2 en het Nederlandse nummer 19. De grens loopt hier dwars door de voordeur. In 1585 was hier Herberg De Swaen gevestigd.


Gerelateerde afbeelding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten