woensdag 20 december 2017

Remersdaal - Voeren


Remersdaal - Voeren

Start :Remersdaal ,aan de kerk
Afstand : 8 km
Bewegwijzering : knooppunten Voeren
GPS : Obsinnich , 3791 Voeren, België

DE ROUTE :

76-61-63-64-75-76

--Remersdaal (Limburgs: Rimmezjdel, Frans: Rémersdael; is een dorp in de Belgische provincie Limburg en een deelgemeente van Voeren, een faciliteitengemeente. Remersdaal telt 290 inwoners en wordt net als de rest van het Land van Herve gekenmerkt door een zeer verspreide bebouwing.
Remersdaal was van 1851 tot 1977 een zelfstandige gemeente. Voor 1851 behoorde het tot de gemeente Homburg, Luik, en sinds de laatste gemeentehervorming is het onderdeel van de in 1977 nieuwgevormde gemeente Voeren.

Vroeger lag er bij het Kasteel van Obsinnich de Molen van Obsinnich.

--Het Vrouwenbos is een bosgebied in de gemeente Voeren in de Belgische provincie Limburg. Het bos is deels een hellingbos. Het ligt ten zuiden van Veurs en ten zuidoosten van Sint-Pieters-Voeren.

Het bos ligt op de zuidwesthelling van het beekdal van de Veurs en ligt op een hoogte in het landschap. Aan de westkant van het bos ligt het dal van de Voer. Aan de overzijde van het dal van de Veurs ligt het Veursbos op een heuvelrug, aan de westzijde aan de overzijde van het dal van de Voer ligt het Alsbos. Ten noorden van het Veursbos ligt aan de overzijde van het dal het Broekbos op een helling.

Het Vrouwenbos is een veldbies-beukenbos. Het bos sluit aan op het Stroevenbos en het Sint-Gillisbos.

In de omgeving van het Vrouwenbos huist de eikelmuis.

--Het Veursbos is een bosgebied in de gemeente Voeren in de Belgische provincie Limburg. Het bos is deels een hellingbos. Het ligt ten oosten van Veurs, ten westen van Remersdaal en ten zuiden van De Plank. Deels langs en deels door het bos loopt de N648.

Het bos ligt op een heuvelrug dat een uitloper is in zuidelijke richting van het Plateau van Margraten. Het bos ligt boven op het plateau en op de hellingen. Aan de oostzijde ligt het bos bovenaan de westelijke dalwand van het Gulpdal dat hier geleidelijk aan afloopt richting het oosten naar de Gulp met daarachter het Beusdalbos. Aan de westzijde van het bos ligt het dal van de Veurs met aan de overzijde van het dal het Vrouwenbos. De heuvelrug vormt de waterscheiding tussen de beken Gulp, Veurs en Noor(beek). Ten noordwesten van het Veursbos ligt het Broekbos op een helling.

Onder het Veursbos en de heuvelrug gaat de Tunnel van Veurs door, onderdeel van spoorlijn 24.

Het Veursbos is een veldbies-beukenbos.

-- ''Clermontshof'' bestaat uit een groep gebouwen die door Monumenten en Landschappen van de Vlaamse Gemeenschap wegens hun historische waarde worden beschermd.
Vanuit ons heuveltje hebben we een mooi zicht op het schilderachtige dorpje van Remersdael. Een deel van onze eigendom werd als ''gîte'' op de boerderij ingericht om u van de stilte et van de wondermooie streekeigen natuur te laaten genieten.


--Vakantiehuis “Voer & Herve” is gelegen in Remersdaal, één van de 6 dorpen van de gemeente Voeren. Remersdaal telt ongeveer 400 inwoners waaronder zowel Nederlands-, Frans- en Duitstaligen. Dat kan ook niet anders als je de ligging op de kaart ziet! Aan de ene kant grenst het dorp aan Nederland, aan de andere kant aan Wallonië en het ligt op een boogscheut van Duitsland en de Oostkantons.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten