woensdag 11 januari 2017

Herenthout


Herenthout
Schipkeswandeling

Start : Herenthout
Afstand : 10 km
Bewegwijzering : Knooppunten Kempense Netevallei
GPS : 't Schipke, Niemandshoek 12 - Herenthout

DE ROUTE :

61-60-02-04-99-08-12-13-06-42-41-11-10-80-79-96-86-87-88-89-94-93-98-61

Rond 1900 combineerde ’t Schipke de functie van veer, herberg en boerderij. Regisseur Roland Verhavert maakte er opnamen voor de film ‘Pallieter’ en heel wat kunstenaars vonden er inspiratie aan de oevers van de Grote Nete. Anno 2015 heeft de omgeving van ’t Schipke nog steeds charme te over.

--'t Schipke – Restaurant
Op een van de mooiste en meest betoverende plaatsen aan de rivier de Nete, tussen Berlaar en Herenthout, ontdekt u restaurant 't Schipke aan de Nete.
Deze oude herberg werd in 1900 uitgebaat door het echtpaar Alfons en Louisa Vervloet en groeide langzaam aan uit tot een culinair pareltje te midden van de weelderige, ongerepte natuur.
Eind vorige eeuw heeft Jochen Van Reeth het roer van 't Schipke overgenomen en staat hij steeds paraat om u hartelijk te ontvangen in zijn “klein paradijs”.
Vooral wandelaars, fietsers en vissers passeren hier vaak de revue, maar ook allerlei artiesten werden gecharmeerd door deze haast verlaten streek. Zo werd o.a. de film Pallieter van Roland Verhavert, naar de roman van Felix Timmermans, hier opgenomen.

--Kruiskesberg
Legendarisch wandelbos
Volgens een legende genas hier in de 13de eeuw een herder nadat hij van een bron dronk. Om dit te gedenken werd een kapel en een kruisweg gebouwd. Op het domein achter de kapel vind je een ven omringd door uitgestrekte heide en droge zandruggen. In dit wandelbos van ongeveer 10 ha groot is het aangenaam wandelen!

--PRINSENHOF
Het Prinsenhof is een unieke vierkantshoeve uit de jaren 1700 heeft 3 prachtige zalen en twee ruime terrassen. Gelegen op 10 minuutje van de E313 in het midden van het groen is niet alleen de gedroomde lokatie voor trouwfeesten maar ook voor seminaries en bedijfsevents. Buiten een hoog-kwalitatieve keuken en bediening bieden we u ook tal van recreatieve & teambuildingsmogelijkheden aan.
Het Prinsenhof was een rasechte boerderij-herberg, een afspanning gelegen op de grens tussen twee dorpen waar reizigers op weg naar Antwerpen halt hielden.
Tot 1956 was het eigendom van de prinsen de Merode van Westerlo. De oudste aangetroffen notariële akte dateert uit 1790. De legende wil dat keizer Karel er ooit overnachtte.


Afbeeldingsresultaat voor schipke herenthout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten