vrijdag 11 november 2016

Arendonk


Arendonk
ARENDONKS WANDELPAD

Start :parking Deroissart
Afstand : 10 km
Bewegwijzering : Knooppunten Kempisch Landgoed
GPS : Gratis parkeren op Deroissart (via Vrijheid) of aan het gemeentelijk zwembad (Van Eycklaan).

DE ROUTE :

47 – 48 – 39 – 40 – 24 – 25 – 26 – 16 – 15 – 27 – 35 – 36 – 37 – 50 – 49 – 47

Knooppunt 47 ligt tussen parking Deroissart en parking zwembad. Vanaf parking Deroissart net over de Wamp (hoek speeltuin zwembad).

Op de route :

KP 47 Gemeentelijke zwembad met speeltuin
KP 39 Gemeentelijk sportpark Heikant
KP 25 Gemeentebos Kongobos met fit-o-meter en speeltuin
Nabij KP 27 Erebegraafplaats gesneuvelde Belgische en Franse militairen mei 1940
Voorbij KP 27 Begraafplaats Voorheide
Tussen KP 36 en KP 37 Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten
Tussen KP 37 en KP 50 Heemmuseum en Toremansmolen
Tussen KP 49 en KP 47 De Wamp met knuppelpad door moerassig gebied
Nabij KP 47 Marktplein met gemeentehuis, O.L. Vrouwkerk en oorlogsmonument

Arendonk is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. Arendonk is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Arendonk. De verschillende woonkernen zijn grotendeels aan elkaar gegroeid. Toch zijn naast het centrum van Arendonk nog gehuchten te onderscheiden zoals de Voorheide (of de "Vraai"), den Berendonk, den Heikant, de Huiskes en den Broekkant. De Voorheide heeft een eigen parochie met een Rooms-Katholieke kerk.

Arendonk is al bijna 800 jaar een eigenzinnige maar verrassende gemeente in de Noorderkempen. Middelgroot van omvang, maar groots in haar sociale- en verenigingsleven. Met de tientallen verenigingen is er in deze gemeente altijd wel iets te beleven.

Een inwoner van Arendonk wordt een Arendonkenaar genoemd. De bijnaam van de Arendonkenaar is "den telowerelè'er" (de bordenlikker). Verderop kunt u hier meer over lezen.

Kempens Landgoed

Groene landerijen kleurrïjke tuinen met een landhuis, boerderij of kasteel en fraaie residenties van adellijke families te midden van uitgestrekte heidevlakten. Dat is het perfecte decor voor het wandelnetwerk Kempens Landgoed. Goed voor 290 km wandelplezier in onder meer het Landgoed De Schrieken, Gorp en Rovers, doorheen de Gewestbossen van Ravels en het domein Hoge Vijvers in Arendonk. Je wandelt over heide en langs vennen, stuifduinen, grafheuvels, molens en kapelletjes. Ravels en Arendonk heten je van harte welkom!

Afbeeldingsresultaat voor park deroissart arendonk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten