maandag 10 oktober 2016

Booischot
Booischot

Start : Aan de kerk
Afstand : 11 km
Bewegwijzering : knooppunten
GPS : 38 Dorpsstraat Heist-op-den-Berg Booischot

DE ROUTE :

57-06-35-05-56-30-58-59-85-88-89-51-52-332-92-93-95-96-04-57

Op de route :

--Booischot, Sint-Salvatorkerk.
De eerste kapel van Booischot ontstond in de 15de eeuw. Door de eeuwen heen werd ze herhaaldelijk verbouwd en vergroot. De heren van Ter Laken, de familie della Faille de Leverghem, speelden hierin vaak een belangrijke rol, o.a. als geldschieters voor verbouwingen. In 1856 werd de kapel afgebroken en werd er gestart met de bouw van de huidige neogotische kerk. In het interieur treffen we nog verscheidene oude kunstwerken die waarschijnlijk uit de vroegere kapel komen. Het opmerkelijkst zijn de 15 obiits, die ter nagedachtenis van de adellijke overledenen van Hof Ter Laken werden geschilderd.

--De Grote Nete
De Grote Nete is een zijrivier van de Nete in het stroomgebied van de Schelde. Ze heeft een lengte van 44 kilometer en is niet bevaarbaar.
De Grote Nete ontspringt ten noordoosten van Hechtel. Vanaf Lier stroomt ze samen met de Kleine Nete en vormt ze de Nete of de Beneden Nete.
Haar voornaamste zijrivieren zijn de Wimp, de Molse Nete en de Grote Laak. Via de Grote Laak, ontving de Grote Nete ook veel vervuiling van Tessenderlo Chemie.

--Pallieterhoeve
Restaurant, Eetcafé, Biercafé

--De Herenbossen
De natuurdomeinen Vallei van de Grote Nete rond de herenbossen van Hulshout en Heist-op-den-Berg zijn door de Vlaamse regering erkent als 'ankerplaats'. Dat betekent dat de overheid dit domein als een van de waardevolste landschappen beschouwt in Vlaanderen en zo optimaal mogelijk wil bewaren. Later kunnen deze ankerplaatsen omgevormd worden tot erfgoedlandschappen in de ruimtelijke uitvoeringsplannen.

--Oude Treinbrug over de Nete

--Arbor

Arbor is de grootste boomkwekerij van België en een van de meest toonaangevende in Europa: 90% van de productie is bestemd voor wereldwijde export. De combinatie van kennis en traditie, de efficiënte organisatie, het professionele team en de vele Europese relaties garanderen een perfecte service en producten van de allerhoogste kwaliteit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten